Šventinei Šv. Valentino vakarienei - Fazanas

Paieškos forma

Šventinei Šv. Valentino vakarienei - Fazanas

Fazanas

Laukinių paukščių mėsa, kvepianti mišku, pievomis ir vėju… Putpelės su vynuogėmis ir riešutais, antys, įdarytos apelsinais, fazanai, apipilti gervuogių padažu ar troškinti su laukų gėlėmis. Dabar, kai dauguma skaičiuoja kalorijas ir rūpinasi kūno linijomis, tai išties puiki išeitis.

„Dietologai pataria valgyti neriebią baltą mėsą – patiekalus iš kalakutienos, vištienos, bet laukinių paukščių mėsa – tai itin nekaloringas maistas, gausus vitaminų ir baltymų, – sako garsi virtuvės meistrė. – Tinkamai paruoštas, jis tiesiog tirpsta burnoje. Svarbiausia šios mėsos neperkepti, užtenka pakaitinti kelias minutes, kad mėsa išliktų šiek tiek rausva ir sultinga.“

Visų paukščiukų mėsą tinka pamarinuoti, pavyzdžiui, citrinų sultyse, raudonajame vyne, arba tiesiog patepti aliejumi su druska, šviežiai grūstais pipirais, pagardinti čiobreliais, Provanso žolelėmis ar mėtomis. Marinatą pasigaminti išties labai lengva. Pavyzdžiui, fazanui itin tiks marinatas iš kadagio uogų, čiobrelių, rozmarinų, laurų lapelių, juodųjų pipirų, 40 ml konjako ir 40 ml raudonojo vyno. Į truputį pavirtas kadagio uogas, supilkite vyną ir suberkite likusias prieskonines žoleles su pipirais. Užvirkite, supilkite konjaką ir atvėsinę užpilkite šiuo marinatu mėsytę.

Laukinių paukščių mėsą marinuoti galima nuo pusvalandžio iki dešimties valandų, laikyti reikia šaltai.

Kokiais prieskoniais galima gardinti laukinių paukščių mėsą? Visada tiks kadagių uogos, gvazdikėliai, rozmarinai, kalendros, mairūnai, gelsvės, pelerūnai, šalavijai, kardamonai, čiobreliai, mėtos, muskatų riešutai. Ragaudami ir bandydami įvairius derinius atrasite savo mėgstamiausią.

Na o kol atrasite savo mėgstamą marinatą, siūlome keptą fazaną su apelsinų padažu:

1 jaunas fazanas (apie 1 kg);
1 šaukštelis druskos;
½ šaukštelio juodųjų pipirų;
2 lašinių griežinėliai;
¼ l apelsinų sulčių;
2 šaukštai aliejaus;
1/8 l sauso baltojo vyno;
½ šaukštelio mėsos sultinio miltelių;
¼ l grietinės;
1 šaukštas krakmolo;
150 g vynuogių;
30 g graikinių riešutų;
žiupsnelis kvapiųjų pipirų.

Fazaną išdoroti, nuplauti, nusausinti, vidų ir odelę įtrinti druska ir juodaisiais pipirais. Krūtinėlę apdėti lašinių griežinėliais ir aprišti medvilniniu siūlu. Puode įkaitinti aliejų, paukštį apkepinti iš visų pusių, kol gražiai parus. Apelsinų sultis užvirinti su vynu, įberti mėsos sultinio miltelių, užpilti ant fazano ir troškinti, kol suminkštės. Grietinę sutirštinti krakmolu. Vynuoges nuplauti, perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Šaukšteliu išskobti minkštimą ir sudėti grietinę. Nupjauti siūlus ir nuimti lašinių griežinėlius. Fazaną galima apskrudinti grilyje. Kepimo metu išsiskyrusiose sultyse šiek tiek apvirti lašinius, perkošti, sukrėsti grietinę ir dar šiek tiek pavirti. Suberti graikinius riešutus ir pagardinti pagal skonį.

Skanaus.

Palikite atsiliepimą

Jūsų el.pašto adresas nebus rodomas ir naudojamas. Pažymėti laukai yra privalomi.*

To prevent automated spam submissions leave this field empty.